Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dóri kedvenc receptjei

Sziasztok!

 

Itt bemutatok nektek néhány receptet!

Forrás: Andi konyhája

Gesztenyeszív:

2 cs. gesztenyemassza, 10 dkg margarin, 8 db darált babapiskóta, 1 cs.vaniliáscukor, ízlés szerint kristálycukor kevés vízben felolvasztva, kevés rum. 

Ezt a masszát téglalap alakúra nyújtottam és 18 egyforma darabra felvágtam. Egy formát a markomba tettem és a másik kezem hüvelykujjával a közepét megnyomtam. Így alakult ki ez a forma. ( remélem érthetően írtam le )

 

Utána 3/4 részét olvasztott csokiba mártottam.

 

Túrógolyó


-50 dkg túró
-30 dkg porcukor
-ízlés szerint vaníliás cukor
-30 dkg kókuszreszelék
-mogyoró,mandula vagy mazsola


A túrót a porcukorral és a van. cukorral összekeverjük,majd 10 percig állni hagyjuk!
Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük.
A masszából kis golyókat formázunk,megforgatjuk kókuszreszelékben.
A golyók közepébe lehet tenni mogyorót,mandulát,vagy egészbe mazsolát.
Könnyű,nyári édesség,hűtve fogyasztjuk!

Megjegyzés : nem tettem bele a 30 dkg porcukrot mert sokalltam. A kókuszreszelékből is egy kicsivel kevesebbet tettem bele, helyette kevés darált háztartási keksszel készítettem formázhatóvá. 

 

Méhkas süti

 

Hozzávalók :   24 dkg darált keksz,  13.5 dkg margarin (olvasztva ), 15 dkg porcukor,3 ek. kakaó,  2-3 ek. rum, kb. 4 ek. tej

Elkészítés : A hozzávalókat összekeverem, egy kis részét kakaó nélkül hagyom, ezt töltöm a darázs formába, a többit pedig a kaptár-részébe.

Ha esetleg egy kissé lágyra sikerült volna a massza, formázás előtt rakd egy kicsit a hűtőbe.

Kör alakú háztartási keksz alapra helyezem, de lehet lekváros piskóta tallér is az alapja.

Belsejébe krémet is tehetünk úgy, hogy még a formába belenyomjuk egy fakanálnak a nyelét, így helyet csinálva a tölteléknek.

Krém I : a fenti mennyiséghez 10 dkg vaj, 1 ek rum, 1 tojás sárgája, 8 dkg porcukor szükséges.
Krém II: :13 dkg gesztenyemassza, 3 dkg porcukor, 8 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg vaj. Mindkét krémet a belsejébe töltjük. Érdemes mind a kettőt kipróbálni!
A formázás után távolítsuk el a formát, és egy kis mutatós sütik kapunk. 
 

Ebből az anyaghányadból kb. 13 - 14 db lesz.

Gesztenyés változatban is készítettem már, melynek receptjét itt találod : 

 http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29940670

Epres piskóta omlett ( 10 db ) 

 

 

Hozzávalók  a piskótához :  6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 2 ek. víz

 

Hozzávalók a krémhez : 30 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs. vaníliás cukor

 

20 dkg eper

 

Elkészítés :

 

6  tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek. vízzel habosra jól kikeverjük.

6  tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A sütőport a liszttel elkeverjük

A tojássárgás masszát a felvert fehérjéhez adjuk, hozzáöntjük a sütőporos lisztet és laza mozdulatokkal összekeverjük. A tepsire rakott sütőpapírra kb. 16-17 cm átmérőjű köröket rajzolunk. ( én leveses csésze alátétjét rajzoltam körbe ) A körökre egyformán eloszlatjuk a tésztát, szépen elsimítjuk és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A sütőpapírról szépen le lehet húzni.

 

Krém : A túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A citrom héját belereszeljük. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük. Habzsákba töltjük és a képen látható módon a piskóta egyik felére nyomjuk. ( a piskótának arra az oldalára amelyik a sütőpapíron volt ) Ezután középen összehajtjuk és a széleit eper darabkákkal díszítjük, porcukorral tálaljuk.

 

 

Piramis süti

Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál (házi) baracklekvár, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál kakaópor, ˝ dl tej (ha szükség van rá)

Töltelék: 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék, kevés tej

A hozzávalókat összegyúrom, és ha nagyon száraznak találom egy kis tejet öntök hozzá.

A töltelékhez a kókuszreszeléket annyi kis tejjel főzöm össze, hogy ne legyen annyira száraz, kihűtöm, közben a vajat a porcukorral kikeverem és hozzáadom a kihűlt kókuszt.

 

Ez eredetileg a tekercs receptje, amihez egy fólián kinyújtom (két folpack  réteg között) a kekszes masszát, rákenem a kókuszosat és feltekerem.

Piramis készítésénél a masszát a formába nyomom, majd egy kis kúp alakú formával egy üreget készítek, ebbe töltöm a tölteléket és lezárom egy keksszel.  

 

 

Lajcsi szelet

Tészta hozzávalói és készítése: 2 ek. kakaópor, 2 ek. méz, 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 5dkg vaj, 40dkg liszt, 2 k.kanál szódabikarbóna. A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát. A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 30 * 24-es lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Krém hozzávalói : 1cs. vaníliás puding, 1cs. puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 * 3 dl tej, 1 van.cukor, pici rum, vagy rum aroma, 25 dkg margarin, 20dkg porcukor.

Krém elkészítése :  A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.  Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a rózsaszín pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de anélkül is finom.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

forrás: http://sutes-fozes-receptek.hupont.hu/6/palacsinta-recept


A palacsinta tészta készítése:
 
Hozzávalók 12 darabhoz: 1 tojás, 15deka liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só, cukor. A kisütéshez olajat használunk.

Elkészítés: A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverõvel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsûrûségû legyen. Ha nagyon sûrûnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Jó ha elõbb próbasütést végzünk. Ha gyenge a palacsinta tészta, még egy tojással vagy kevés tésztával elkevert liszttel sûríthetjük. Keverés után legalább egy órahosszat pihentetjük.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Császármorzsa:

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 5 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg búzadara
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:



1. A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.

3. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

4. Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.

1 adag: 2343 kJ/560 kcal

Hagyományos aranygaluska

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 3 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • tej

Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojássárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát.

Szórd meg némi liszttel a tetejét, és keleszd legalább egy órát. Lisztezett deszkára borítsd ki, és nyújtsd egy ujjnyi vastagra. Szaggasd ki, és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe rakd őket szorosan egymás mellé, és egy kis olvasztott vajjal locsold meg.

Így sütés után szétválnak. A diót keverd össze cukorral, és szórd meg a tészta tetejét. Két-három tészta-dió réteget tegyél egymásra. Előmelegített sütőben süsd meg, és vaníliasodóval tálald.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Facebook



Archívum

Naptár
<< Október / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 123448
Hónap: 1102
Nap: 44